# Reserveringen

# Website

# Groepsgrootte

Als een reservering wordt gemaakt voor méér personen dan het hier opgeven aantal dan wordt op de website een waarschuwing getoond. De precieze tekst kan je zelf bepalen; standaard wordt de gast aangeraden telefonisch contact op te nemen.

# Slotlengte

Deze waarde bepaalt hoe precies een gast de aanvangstijd van de reserving kan kiezen.

# Maximum tegelijk

Om te voorkomen dat veel gasten tegelijk komen kan je hier een maximum opgeven. Nappkin blokkeert een tijdslot als een nieuwe reservering dit maximum overschrijdt. De gast kan dan een eerder of later tijdstip kiezen wat tot een betere spreiding leidt.

# Minimum tijd voorafgaand aan reservering

Als je niet wil dat men zeer kort tevoren nog kan reserveren kan je dat voorkomen met deze instelling.

# Verplichte contactvelden

Om later nog contact te kunnen maken met de gast is het uiteraard noodzakelijk dat een emailadres of telefoonnummer bekend is. Voor de gast kan het invoeren van al teveel gegevens echter een drempel zijn en misschien zelfs leiden tot het afzien van het maken van een reservering. De standaard instelling is daarom dat óf een telefoonnummer óf een emailadres moet worden ingevuld.

# Maximum pax

Hier vul je het maximum aantal gasten in. Als door een reservering dit aantal zou worden overschreden dan wordt het tijdslot geblokkeerd. Je kunt er voor kiezen om een zekere marge aan te houden zodat er nog inloop mogelijk is.

# Standaard duur reservering

Bij het maken van een reservering wordt alleen een begintijd opgegeven door de gast. De eindtijd wordt bepaald door de hier ingevulde waarde.

# Herinnering

Je kunt Nappkin configureren om de dagen voorafgaand aan het bezoek een herinneringsemail te versturen. In de email is een link opgenomen om de reservering te bevestigen. Als de reservering op de dag zelf nog niet is bevestigd stuurt Nappkin een sms bericht. De gast kan door OK te antwoorden de reservering alsnog bevestigen.

# Bevestigingsemail

Je kunt de bevestigingsemail die na het maken van de reservering wordt verstuurd geheel naar eigen wensen inrichten op my.nappkin (opens new window)

# Aanbetaling

Wil je een aanbetaling vragen voor een reservering? Klik hier voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt: 10/30/2019, 2:30:42 PM