# Menukaart

De menukaart bevat alle gerechten, dranken en andere produkten die via Nappkin besteld en afgerekend worden. Produkten zijn onderverdeeld in productgroepen, zoals Warme dranken of Voorgerechten. Bij het bestellen kies je eerst de groep en vervolgens een produkt uit die groep.

Ieder produkt heeft een unieke korte code (bijv. TomatenSoep) en een langere naam (bijv. Tomatensoep met basilicum). De code is voor intern gebruik en wordt getoond in het bestelpaneel en op de keukenbonnen. De naam komt op de rekening.

# Aanmaken en wijzigen

Het wijzigen van de menukaart doe je in de app via Instellingen, Menukaart of op my.nappkin bij Instellingen, Menukaart.

Als je een zeer uitgebreide kaart hebt is het vaak makkelijker om een spreadsheet te maken met alle produkten; je kan dan eenvoudig regels kopieren, sorteren etc. Het spreadsheet kan je vervolgens importeren op my.nappkin. Het spreadsheet moet als volgt zijn ingedeeld:

Code Naam Groep Prijs Btw
TomatenSoep Tomatensoep met basilicum Voorgerechten 7,50 6
Biefstuk Biefstuk met pepersaus Hoofdgerechten 27,50 6
JDaniels Jack Daniels Gedestilleerd 6,50 21
JWalkerBlack Johny Walker Black Label Gedestilleerd 8,50 21

Je kan hier een voorbeeld downloaden: download menukaart

# Geavanceerde functies

Je kunt produkten aan elkaar koppelen zodat bij een bestelling van een hoofdgerecht (bijv frites) een popup verschijnt voor het bestellen van bijgerechten (zoals mayonaise, satesaus of ketchup). In de handleiding staat beschreven hoe je dat doet in het onderdeel gekoppelde produkten.

Nappkin kan combinaties van produkten herkennen en automatisch een korting toekennen, bijv. voor een menu bestaande uit een combinatie van een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Zie de handleiding voor het configureren van zo'n keuzemenu.

Laatst bijgewerkt: 4/6/2023, 10:57:43 AM