# Betalen

Nappkin kan gekoppeld worden aan de kaartlezers van SumUp (opens new window), Zettle (opens new window) en CCV (opens new window). Daarnaast ondersteunt Nappkin betalingen via Tikkie Check (opens new window) en Mollie (opens new window).

Voor een vergelijkend kostenoverzicht kan je hier kijken. Als je de totale kosten per transactie wil uitrekenen kan je de pin-calculator gebruiken.

# SumUp

De SumUp kaartlezer en Nappkin communiceren met elkaar via een Bluetooth verbinding. Installatie doe je eenvoudig door éénmalig de iPad en de kaartlezer met elkaar te koppelen.

In aanschaf is SumUp zeer voordelig: de lezer kost slechts €19 en er zijn verder geen kosten voor onderhoud of ondersteuning.

Per transactie betaal je een percentage van het transactiebedrag. Als Nappkin gebruiker kan je profiteren van extra lage tarieven als je je aanmeldt op deze pagina (opens new window).

TIP

We raden aan om altijd een (gratis) SumUp account te nemen. Als je reguliere pinapparaat dan een storing heeft kan je altijd nog geld incasseren met je SumUp terminal!

# Voor- en nadelen SumUp:

✅ zeer lage aanschafkosten
✅ geen service- of abonnemenstkosten
✅ voordelig bij kleine transacties
❌ duur bij grotere transacties (> €15)

# Zettle

Zettle werkt op dezelfde manier als SumUp en heeft dezelfde voor- en nadelen.

# CCV

Voor het gebruik van een CCV terminal betaal je naast aanschaf- en onderhoudskosten een vast bedrag per transactie (circa €0,06).

De installatie-instructies vind je hier .

De koppeling met CCV terminals werkt met de zogenaamde Cloud Connect oplossing van CCV. Cloud Connect wordt ondersteund door de modellen P400, V400M en de A77 ("Compact")

Als je een CCV terminal wilt bestellen dan moet je de volgende aanvraagformulieren downloaden en invullen:

# Voor- en nadelen CCV:

✅ lage vaste transactiefee
✅ betrouwbaar
❌ hoge aanschaf- en servicekosten

# Tikkie Check

Bij Tikkie Check (opens new window) betaalt de klant met zijn eigen mobiel. Het werkt als volgt: de klant opent de Tikkie Check app via een QR code en vult het tafelnummer in. Vervolgens geeft de klant op de normale manier één of meer bestellingen door aan de bediening. Als de klant wil betalen kan dat op ieder moment vanuit de Tikkie Check app. Er verschijnt in de Nappkin app dan een notificatie zodat je weet dat de tafel is afgerekend.

De kosten per betaling zijn afhankelijk van het aantal transacties en begint bij €0,14. Op dit moment (voorjaar 2021) is er een actie waardoor er tijdelijk geen aansluit- of servicekosten in rekening worden gebracht.

TIP

Tikkie Check is ook beschikbaar als je geen rekening hebt bij ABN AMRO. De aanmeldprocedure is dan wel ingewikkelder en duurt circa 2 weken.

# Voor- en nadelen Tikkie Check:

✅ geen aanschafkosten
✅ voordelig bij grotere transacties
✅ geen fysieke terminal
✅ hogere fooi
❌ relatief duur bij kleine transacties

# Mollie

Je kan een rekening ook laten betalen via iDEAL. Daarvoor heb je een (gratis) account nodig bij Mollie (opens new window), zij zorgen voor de afhandeling en rekenen daarvoor €0,29 per transactie.

Tik in het Betaalscherm op de knop met de QR code. De app toont nu een QR code die je aan de klant kan tonen. Via de QR code komt de klant op de website van Mollie en vervolgens bij iDEAL om daar de overboeking op te geven.

# Voor- en nadelen Mollie:

✅ geen aanschaf-, service- of abonnemenstkosten
✅ geen fysieke terminal nodig
❌ duur bij kleine transacties

Laatst bijgewerkt: 4/3/2022, 3:21:21 PM