# Menukorting

Nappkin kan automatisch een korting toekennen als de bestelling een bepaalde combinatie van produkten bevat. Je moet voor zo'n menukorting het volgende vastleggen: de naam van de korting (verschijnt op de rekening), de code (voor de bestelknop), de totaalprijs van de combinatie en 2 of meer combinatieregels. In een combinatieregel is beschreven welke produkt(en) of categorie(en) in combinatie recht geven op een korting.

Bij het opstellen van de rekening voegt Nappkin automatisch een kortingregel toe met het verschil tussen de menuprijs en de prijs van de afzonderlijke produkten.

Hieronder zie je een voorbeeld van een menukorting waarbij een combinatie van voor-, hoofd- en nagerecht wordt aangeboden voor €30. Zonder korting zou de totaalprijs liggen tussen de €32 en €45.

Je kan voor een produkt een meerpijs boven de menuprijs vastleggen.

TIP

Als je in de menukaart een produkt opneemt met dezelfde code als een menukorting dan toont Nappkin een popup waarin je de mogelijke menu-combinaties kunt opgeven.

Meerdere menu's

Als een bestelling voldoet aan de regels van meerdere menukortingen dan kiest Nappkin automatisch voor de menukorting met de meeste regels; een menu met 4 gangen krijgt zo de voorkeur boven een 3 gangen menu.

Laatst bijgewerkt: 3/9/2020, 1:36:10 PM