# Printen

# Ondersteunde printertypes

Nappkin ondersteunt de netwerk printers van Star (TSP143/TSP100, mcPrint) en alle printers die met AirPrint van Apple overweg kunnen.

Van de Star printers zijn Ethernet en Wifi versies beschikbaar. Op de website van Adivo (opens new window) vind je de verschillende modellen.

TIP

We verwijzen nieuwe gebruikers vaak naar Adivo (opens new window) - niet omdat we provisie krijgen maar omdat we goede ervaringen met ze hebben!

Als je bij een andere leverancier bestelt, controleer dan heel goed of je het juiste model hebt gekozen.

# Installeren Star printer

Het installeren van een Star printer is eenvoudig:

  • sluit de printer aan op het netwerk
  • zet de printer aan
  • ga in Nappkin naar Instellingen, Printers. Nappkin zoekt het netwerk nu af naar beschikbare printers

Als de printer niet getoond wordt dan komt dat misschien doordat Nappkin en de printer op verschillende netwerken zitten. Dit kan je verifieren door de printer aan te zetten met de Feed knop ingedrukt. De printer drukt dan een testpagina af met onderaan informatie over de netwerkconfiguratie. Voor meer informatie over het oplossen van printerproblemen kijk hier.

Statisch IP

Standaard heeft de Star printer een dynamisch IP adres dat wordt toegekend via een systeem genaamd DHCP. Het nadeel hiervan is dat als de printer een nieuwe IP adres krijgt, bijvoorbeeld als de router is uitgezet, Nappkin de printer niet kan vinden. Het is daarom aan te raden om het IP adres vast te zetten.

# Installeren Citizen printer

  • sluit de printer aan op het netwerk
  • zet de printer aan
  • druk op de kleine knop naast de Ethernet connector aan de achterzijde van de printer om het IP adres op te vragen.
  • ga in Nappkin naar Instellingen, Printers. Voeg de printer toe met het gevonden IP adres.

# Kassala

Als je een kassala hebt gekoppeld aan je Star printer dan kan je dat vastleggen bij Instellingen, Printers. Bij het verwerken van een kasbetaling opent Nappkin dan automatisch de la.

# Bonnen configureren

Nappkin bevat uitgebreide mogelijkheden voor het afdrukken van (keuken)bonnen. Je kunt precies vastleggen welke bestelregels op welke printer(s) worden afgedrukt en hoe een bon is ingedeeld en opgemaakt. Voor een beschrijving verwijzen we je naar de handleiding.

Laatst bijgewerkt: 4/9/2022, 9:00:07 AM