# Netwerk

# LAN

Nappkin gebruikt het lokale netwerk (LAN) voor het printen van bonnen en om de lopende rekeningen uit te wisselen met andere iPads. Als je met meerdere iPads werkt, zeker in grote ruimtes of buiten op het terras, dan is een snel en betrouwbaar lokaal netwerk van groot belang voor een goede werking van Nappkin.

# SSID

Als je meerdere WiFi netwerken hebt, bijvoorbeeld een gastennetwerk en een privénetwerk, dan bestaat het gevaar dat iPads of printers zich op verschillende netwerken bevinden. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als een netwerk tijdelijk offline is en de iPad automatisch overschakelt naar een ander bekend netwerk. Dat is normaal een handige feature maar voor Nappkin betekent het dat iPads dan niet met elkaar of met de printers kunnen communiceren.

De beste manier om dit te voorkomen is om op de Nappkin iPads maar één bekend netwerk aan te houden en de anderen te 'vergeten' (via de Apple Instellingen app, onderdeel Wifi).

Je kunt in Nappkin het SSID vastleggen van het juiste netwerk (Instellingen, Netwerk). Nappkin toont dan een waarschuwing als je verbonden bent met een ander netwerk.

# Internet

Pas na betaling wordt een rekening opgeslagen op de centrale Nappkin server ('in the cloud'); hiervoor is een internet verbinding nodig. Als de verbinding tijdelijk buiten gebruik is dan probeert Nappkin het later automatisch opnieuw.

Laatst bijgewerkt: 9/9/2018, 9:59:27 AM