Skip to content

Aanbetalingen

Om het risico van "no-shows" te verkleinen kan je er voor kiezen om een aanbetaling te vragen bij een reservering. In het onderdeel Instellingen, Reserveringen, Profielen kan je vastleggen onder welke voorwaarden een aanbetaling vereist is en hoe hoog het te betalen bedrag is. Je kan zo bijvoorbeeld configureren dat voor groepen vanaf 4 personen een aanbetaling nodig is van €10 per persoon.

Voor het verwerken van de aanbetaling is nodig dat je een (gratis) account hebt bij Mollie (een zogenaamde "Payment Service Provider") en dat je Nappkin toegang geeft tot dat account via Instellingen, Koppelingen, Mollie. In je Mollie account kan je vastleggen welke betaalmethodes je accepteert bijvoorbeeld alleen iDEAL of zowel iDEAL als creditcard. Voor de tarieven van Mollie raadpleeg je deze pagina. Nappkin zelf rekent geen kosten voor het gebruik van aanbetalingen.

Tijdens het maken van een reservering controleert de widget of een aanbetaling is vereist. Is dat het geval dan wordt de gast doorgeleid naar de website van Mollie om de betaling te regelen.

Bij het afrekenen in de app wordt de aanbetaling als eerste betaling getoond.