# Reserveringen v2

Versie 2 van het reserveer systeem bevat diverse verbeteringen. Op deze pagina beschrijven we hoe je je kan voorbereiden op de nieuwe versie.

# Widget

In het oude systeem maakt de gast de reservering op de website van Nappkin. De gast komt daar door te klikken op een link die je hebt opgenomen op je eigen website.

Het nieuwe systeem werkt met een widget: een kleine popup die boven de inhoud van je eigen website wordt weergegeven.

Je plaatst de widget op je website door in de html een zogenaamde script tag op te nemen. In het onderdeel Instellingen, Reserveringen, Widget staat beschreven hoe je dat doet.

# Tafelconfiguratie

In versie 2 kent Nappkin een reservering automatisch toe aan een tafel of een tafelcombinatie. Om dat te kunnen doen moet Nappkin weten in welke volgorde tafels moeten worden ingezet en welke tafels gecombineerd kunnen worden tot een groter geheel. Dat kan je vastleggen in het onderdeel Instellingen, Reserveringen, Tafelconfiguratie

# Openingstijden

Bij het vastleggen van openingstijden geef je ook altijd een naam op, bijvoorbeeld Lunch of Dinner. In het oude systeem werd die naam eigenlijk niet gebruikt maar in v2 is deze zichtbaar bij het reserveren: de gast maakt een keuze uit de beschikbare mogelijkheden (services genaamd) en vervolgens toont de widget de bijbehorende openingstijden.

Standaard maakt Nappkin twee services aan: Lunch en Dinner. Je kan extra services instellen bij Instelling, Reserveringen, Algemeen.

# Reserve With Google

Met Reserve With Google kan de gast rechtstreeks vanuit de zoekresultaten van Google een reservering maken. Op my.nappkin bij Instellingen, Koppelingen, Reserve With Google kan je je aanmelden.

Laatst bijgewerkt: 4/22/2021, 12:27:27 PM