# Betalen

Nappkin kan gekoppeld worden aan de kaartlezers van SumUp (opens new window), Zettle (opens new window), CCV (opens new window) en CM (opens new window). Daarnaast werkt Nappkin met Viva Wallet (opens new window) zodat je een standaard Android toestel kan gebruiken als pinterminal. Tot slot ondersteunt Nappkin betalingen via Mollie (opens new window).

Voor een vergelijkend kostenoverzicht kan je hier kijken. Als je de totale kosten per transactie wil uitrekenen kan je de pin-calculator gebruiken.

# SumUp

De SumUp kaartlezer en Nappkin communiceren met elkaar via een Bluetooth verbinding. Installatie doe je eenvoudig door éénmalig de iPad en de kaartlezer met elkaar te koppelen.

In aanschaf is SumUp zeer voordelig: de lezer kost slechts €19 en er zijn verder geen kosten voor onderhoud of ondersteuning.

Per transactie betaal je een percentage van het transactiebedrag. Als Nappkin gebruiker kan je profiteren van extra lage tarieven als je je aanmeldt op deze pagina (opens new window).

TIP

We raden aan om altijd een (gratis) SumUp account te nemen. Als je reguliere pinapparaat dan een storing heeft kan je altijd nog geld incasseren met je SumUp terminal!

# Voor- en nadelen SumUp:

✅ zeer lage aanschafkosten
✅ geen service- of abonnemenstkosten
✅ voordelig bij kleine transacties
❌ duur bij grotere transacties (> €15)

# Zettle

Zettle werkt op dezelfde manier als SumUp en heeft dezelfde voor- en nadelen.

# CCV

Voor het gebruik van een CCV terminal betaal je naast aanschaf- en onderhoudskosten een vast bedrag per transactie (circa €0,06).

De installatie-instructies vind je hier .

De koppeling met CCV terminals werkt met de zogenaamde Cloud Connect oplossing van CCV. Cloud Connect wordt ondersteund door de modellen P400, V400M en de A77 ("Compact")

Als je een CCV terminal wilt bestellen dan moet je de volgende aanvraagformulieren downloaden en invullen:

# Voor- en nadelen CCV:

✅ lage vaste transactiefee
✅ betrouwbaar
❌ hoge aanschaf- en servicekosten

# Viva Wallet

Met de Viva Terminal App (opens new window) maak je van iedere Android mobiel een pinapparaat.

# Voor- en nadelen Viva Wallet:

✅ standaard hardware: Android mobiel
✅ transactiefee kan terugverdiend worden via eigen debit card
✅ lage/geen aanschaf- en servicekosten

# Mollie

Je kan een rekening ook laten betalen via iDEAL. Daarvoor heb je een (gratis) account nodig bij Mollie (opens new window), zij zorgen voor de afhandeling en rekenen daarvoor €0,29 per transactie.

Tik in het Betaalscherm op de knop met de QR code. De app toont nu een QR code die je aan de klant kan tonen. Via de QR code komt de klant op de website van Mollie en vervolgens bij iDEAL om daar de overboeking op te geven.

# Voor- en nadelen Mollie:

✅ geen aanschaf-, service- of abonnemenstkosten
✅ geen fysieke terminal nodig
❌ duur bij kleine transacties

Laatst bijgewerkt: 6/28/2023, 10:20:16 AM